ÜDVÖZÖLJÜK A BOSE ÚJ WEBOLDALÁN!
 

Fenntarthatóság a Bose-nál

A fenntarthatóság jól tükrözi a Bose lényegét és értékrendszerét, segít abban, hogy még jobbá váljunk, valamint támogatja azt a közös kötelezettségvállalásunkat, hogy minden üzleti tevékenységünket és emberekkel való kapcsolatunkat a tisztességesség jellemezze. Szeretnénk, ha a fenntarthatóság jelen lenne a vállalat mindennapjaiban, így az kihathat arra, hogyan gondolkodunk, és hogyan vállalkozunk.

Megközelítésünk

A vállalatunk társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági felelősségét a Bose fenntarthatósági programja határozza meg. Célunk az, hogy elsajátítsuk a fenntarthatósági menedzsment vezető módszereit, és a fenntarthatóság vállalatunk minden szintjét meghatározza. Ennek érdekében kialakítottunk egy globális, több évig tartó fenntarthatósági stratégiát, amellyel értéket teremthetünk az ügyfeleink, a munkatársaink számára, valamint azon közösségekben, ahol dolgozunk. A fenntarthatóság úgy biztosít vevői értéket, hogy fokozza az innovációt termékeinkben, ugyanakkor bevonja munkatársainkat, így ők teljes mértékben kibontakoztathatják képességeiket. A közösségi programjainkkal pedig adni szeretnénk ott, ahol szükség van rá.

Az elkövetkezendő években még nagyobbá szeretnénk tenni a programot. A fenntarthatósági szervezeti struktúra kulcsfontosságú mindebben. Globálisan áthidal különböző funkciókat, valamint állandó és biztató üzenetekkel segíti elő a stratégia és a célkitűzés megfelelő kivitelezését.

Munkatársak

Vállalatunk szívét munkatársaink alkotják, hiszen az innováció, a kreativitás és a tökéletesség iránti vágynak köszönhetően tart ma ott a Bose, ahol tart. Miközben azon dolgozunk, hogy jobbá tegyük munkatársaink életét, egy olyan munkakörnyezetet hozunk létre, ami bevonzza, és megtartja a legnagyobb tehetségeket, ezáltal biztosítva vállalatunk jövőjét.

Az olyan programok, mint a Wellbeing@Bose, a Recognize & Celebrate és a Health & Safety mind munkatársaink élményének és életének jobbá tételét támogatják. Számos olyan képzési programunk is van, amely támogatja munkatársaink fejlődését. Ide tartozik a Bose Lean Enterprise képzés, valamint a Global People Management, amelyeket igyekszünk minden vezetőnkhöz eljuttatni.

Közösségek

Minden valódi fenntartható vállalat függ attól a közösségtől, ahol tevékenykedik, és ahol munkatársai, valamint azok családjai élnek. A Bose-nál számos módon, örömmel adunk vissza a közösségnek, legyen szó önkénteskedésről, jótékonysági akciókról vagy vállalati kezdeményezésekről. Tevékenységeinkkel arra fókuszálunk, hogy innovatív lelkesedésünkkel továbbra is kielégítsük a helyi közösségek igényeit, a kutatás és fejlődés területét pedig az oktatással szeretnénk támogatni. Az oktatási programok támogatása lehetővé teszi, hogy munkatársaink megosszák szakértelmüket a feltörekvő mérnökökkel. A mentorálás során bővíthetik élet- és munkatapasztalataikat, ugyanakkor támogatják a mérnökök következő generációit, akik továbbviszik majd a Bose örökségét.

Környezetvédelmi kezdeményezések

A Bose tisztában van azzal, hogy működése és termékei hatással vannak a környezetre, valamint hiszünk abban, hogy felelősségteljes hozzáállással csökkenthető hatásuk. Vállalatunk energia- és szén-dioxid kibocsátása a legmagasabb költségekkel járó környezetvédelmi téma, és mindent megteszünk annak csökkentéséért. Vállalatunk betartja az ún. lean gyártási technológia elveit, és máris nekiláttunk számos jelentős energiacsökkentést eredményező kezdeményezésnek. Tudjuk, hogy ezek az erőfeszítések hosszú távon jó hatással lesznek cégünkre, valamint csökkentik a környezeti hatásunkat.

Lean filozófiánknak köszönhetően figyelünk a termelődő hulladék mennyiségének csökkentésére, valamint a hulladékanyagok újrahasznosítására. A hulladékanyag-kezelés nem csak jó a környezet számára, hanem növelheti is cégünk kézzelfogható értékét.

Termék fenntarthatóság

A mai világban egyre több üzleti ügyfelünk és fogyasztónk igényel olyan termékeket,  amelyek fenntarthatósági teljesítménye nagy. Meg szeretnénk felelni ezeknek az igényeknek, és túl is szeretnénk szárnyalni őket azáltal, hogy növeljük termékeink fenntartható tulajdonságait.

Olyan termékeink vannak, mint a Bose Energy Efficient sorozat, amely 50%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hasonló Bose hangrendszerekhez képest, és a Bose Ride rendszer, amely bizonyítottan csökkenti a hivatásos járművezetők fáradtságát és fájdalmait. Azon is dolgozunk, hogy átalakítsuk a csomagolást, ezáltal csökkentve a méretet, valamint környezetbarát anyagokat használunk.