ÜDVÖZÖLJÜK A BOSE ÚJ WEBOLDALÁN!
 

MIÉRT LEHET AZ ALVÁST SEGÍTŐ HANGOK LEJÁTSZÁSA A PIHENTETŐ ALVÁS TITKA?

Alhat. Végre. Az alvást segítő hangokkal.

Próbáljon visszaemlékezni. Gondolkozzon el, és válaszoljon őszintén: mikor aludta ki magát legutoljára? Még azelőtt, hogy megosztotta ágyát a hangosan horkoló párjával? Vagy talán azelőtt, hogy beköltöztek a hangoskodó, bulizó szomszédai? Nézzünk szembe a tényekkel. Nincs annál frusztrálóbb, mint amikor az ember a kényelmes ágyában fekszik és mégsem képes elaludni, vagy folyton felébred.

Az alváshiány világszintű probléma. Tegye fel a kezét, ha egyetért ezzel – ne aggódjon, nincs egyedül.

Világszerte a felnőttek 60%-a

küzd azért, hogy el tudjon aludni és ne ébredjen fel folyton.

A felnőttek 79%-a

kevesebb mint hét órát tud aludni, 30%-a pedig kevesebb mint hat órát.

Az amerikai párok 25%-a

külön szobában alszik, leginkább azért, mert partnerük horkol.

Fáradt nő ül az ágya szélén ébredést követően

Az alvás fontossága

Az embereknek szükségük van a megfelelő alvásmennyiségre ahhoz, hogy jó közérzetük legyen, egészségesek maradjanak és tartalmas életet élhessenek. Jeffrey Ellenbogen, a Sound Sleep Project orvosszakértője és vezetője szerint

„[Az alvásmegvonás] összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, a mentális problémákkal és a diabétesszel… ráadásul ronthat a napközbeni teljesítőképességen, ami egyrészt gyengébb munkahelyi teljesítményhez, másrészt a koncentrációképesség olyan csökkenéséhez vezethet, amely akár autóbalesetekhez hasonló eseményekkel végződhet.”

Ha nem aludja ki magát éjszaka, saját magát és másokat is veszélybe sodorhat. Ezért az orvos szerint az alvás, mégpedig a pihentető alvás a megoldás.

Kipihent férfi reggelizik a konyhában

Aki későn kel, aranyat lel

Mi történik, ha valóban kipiheni magát… minden este?

Számos vizsgálat kimutatta, hogy az éjjeli alvás ajánlott mennyiségének betartása javítja az agy teljesítőképességét, az egészséget, a hangulatot, a megjelenést és az életminőséget. Valójában az alvás lehet a hosszú élet egyik legfontosabb kulcsa – talán még az ételnél is fontosabb.

Mire lenne képes a megfelelő mennyiségű alvással?

Jobban vágna az esze és éleslátóbb lenne munkahelyén, így megszerezhetné azt a rég áhított előléptetést. Energikusabbnak érezné magát, és képesnek arra, hogy új és spontán dolgokat próbáljon ki – például végre elhívná randizni azt a helyes fickót a kávézóból... Felfrissülten, jobb külsővel és közérzettel ébredne fel, készen arra, hogy szembenézzen a napi kihívásokkal. Minden nap.

Mindig hall valamit

Nem érti, hogy miért nem tud aludni? Valójában nem a zajok tartják ébren – hanem az, ahogyan a zajok változnak. Az agya alvás közben is feldolgozza a hangerőben, a hangmagasságban és a hangszínben történő változásokat. A szabálytalan hangok megváltoztatják a szívritmust és a vérnyomást, tudat alatt pedig érzelmeket válthatnak ki. Ezzel ellentétben a fehér zajhoz hasonló folyamatos, állandó hangok segíthetnek az agy figyelmének elterelésében és a nemkívánatos zajok elfedésében. A pihentető alvás kulcsa tehát nem feltétlen a zajok megszüntetése, hanem azok jobb hangokkal való elfedése.

Melyek a jobb hangok?

Vizsgálatok kimutatták, hogy a fehér zaj (vagy valamely alvást segítő hang) elcsitítja az agyat és segíti az elalvást és a zavartalan alvást. Mivel az agy folyton figyel a környezetére, az alvást segítő hangok elnyomják a zavaró zajokat – odafigyelést nem igénylő, lágy, megnyugtató hangokkal finoman elterelik a tudatalatti figyelmet. Az alvást segítő hangok egyszerűek, így az agynak nem kell azokat feldolgoznia. Ilyen például a tábortűz ropogása vagy a patak csobogása. Az alvást segítő hangok az éjszaka során nem változnak: minden „magas” hangot, például egy becsapódó ajtó hangját is tompító folyamatos háttérzajt nyújtanak, így Ön zavartalanul aludhat.

Mi a célunk? Pihentető alvást nyújtani az Ön számára. A legjobbat.

A Bose régóta tartó küldetése az, hogy olyan termékeket gyártson, amelyek jobbá teszik az emberek életét. Az alváshiány folyamatos problémát okoz a népesség nagy részének. Így létrehoztunk egy egyszerű megoldást, amely emberek millióinak segíthet. A Bose noise-masking sleepbuds™ zajelfedő éjjeli fülhallgatók aprók, valóban vezeték nélküliek, és kialakításuk révén egész éjjel kényelmesen viselhetők. Zene streamelése helyett alvást segítő hangokat játszanak le, amelyek elfedik a nemkívánatos zajokat, így biztosítva Önnek pihentető alvást. Végre.