Üzletek

Akkumulátorral kapcsolatos problémamegoldás

A következőre érvényes::

Úgy vélem, hogy az akkumulátorom túl gyorsan lemerül.

mielőtt megkezdi a hibaelhárítást, ellenőrizze, hogy a headset szoftvere naprakész-e. kattintson ide a bose® bluetooth® headset frissítési oldal meglátogatásához.

a legtöbb csatlakoztatott eszköz esetében az akkumulátor körülbelül 3,5–4,5 óra beszélgetést vagy hanglejátszást, vagy 100 óra készenlétet tesz lehetővé, ha teljesen fel van töltve (elektromos hálózathoz csatlakoztatva állandó zöld jelzőfény világít). azonban a napjaink okostelefonjainak számos alkalmazása és funkciója hangjelzéseket és hangokat hoz létre, hogy tájékoztassa önt a készülék tevékenységeiről. ha ezeket a hangokat és hangjelzéseket a headseten keresztül játssza le, az hatással lehet az akkumulátor teljesítményére. gyakori telefonos hangok és értesítések például az alábbiak:

  • Zárolás/zárolás feloldásának a hangja
  • Billentyűhangok
  • Szöveges üzenet és e-mail érkezésére figyelmeztető hangjelzések
  • Közösségi oldalakkal (Facebook, Twitter stb.) kapcsolatos figyelmeztető hangjelzések
  • Játékok és alkalmazások hangjai és figyelmeztető hangjelzései (Words with Friends, Angry Birds stb.)

sok felhasználó úgy gondolja, hogy ha nem beszélget vagy nem hallgat éppen aktívan valamilyen hangforrást, például zenét vagy videókat, akkor az végig készenléti időnek számít, de ez nem így van.

egyik módszer az ilyen hangjelzések és hangok headsetre történő átvitelének megakadályozására, ha a készülék bluetooth® hangerejét "rezgő" vagy "csendes" beállításra módosítja. ezzel megakadályozhatja a hangok átvitelét a készülékről a headsetre. azonban ez a használni kívánt hangforrásokra (zene, gps hang stb.) is érvényes.

ha kikapcsolja a headsetet, amikor használaton kívül van, azzal is növelheti a használati időt. ha csatlakoztatva van, de ki van kapcsolva a headset, akkor is lesz elegendő ideje, hogy bekapcsolja a headsetet és fogadja a bejövő hívást.