Üzletek

Bose® CineMate® 1 SR

Miért érdemes frissíteni a Bose® CineMate® 1 SR rendszert?

A Bose CineMate 1 SR rendszert úgy terveztük, hogy hosszú évekig hű társa legyen Önnek. A frissítéssel biztosíthatja a rendszer optimális működését.

Amire szüksége lesz: Egy legalább 10 MB szabad területtel rendelkező pendrive-ra.

Megjegyzés azok számára, akik korábban már frissítették Bose-rendszerüket:
A művelet megkezdése előtt távolítsa el az összes *.upd kiterjesztésű fájlt a pendrive-ról.

Minimális rendszerkövetelmények

Windows-felhasználók:

  • 32 vagy 64 bites, 300 MHz-es processzor (Vista esetén 1 GHz-es)
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB RAM (Vista Home Basic); 1 GB (egyéb Vista-verziók és 32 bites Windows 7); 2 GB (64 bites Windows 7)
  • Internetkapcsolat
  • 30 MB szabad terület a merevlemezen
  • USB 1.1, 2.0 vagy 3.0 port

Mac-felhasználók:

  • OS 10.5 verzió (Leopard), 10.6 verzió (Snow Leopard) vagy 10.7 verzió (Lion)
  • Intel processzor
  • 512 MB RAM (Leopard); 1 GB (Snow Leopard)
  • Internetkapcsolat
  • 40 MB szabad terület a merevlemezen
  • USB 1.1, 2.0 vagy 3.0 port

Elvégzendő lépések

A frissítőalkalmazásnak szüksége van a CineMate® 1 SR rendszer adataira (sorozatszám és szoftververzió) ahhoz, hogy fel tudja ajánlani a megfelelő frissítést.

1. Az adatok lekérdezéséhez előbb kapcsolja be a CineMate 1 SR rendszert. Az Acoustimass® modulon a sárga LED-nek folyamatosan világítania kell (ne villogjon).

2. Most csatlakoztasson egy pendrive-ot az Acoustimass modul hátulján található "Service" feliratú USB-porthoz. Az eddig sárga LED-nek ekkor el kell kezdenie zölden villogni, majd pár másodperc múlva ki kell aludnia. Ha a pendrive csatlakoztatása után az Acoustimass modul LED-je nem kezd el másképp világítani, akkor távolítsa el a pendrive-ot, majd csatlakoztassa ismét.

3. Amikor a LED kialszik, húzza ki a pendrive-ot. A CineMate 1 SR rendszer adatai immár rajta vannak a pendrive-on.

4. Most csatlakoztassa a pendrive-ot a számítógéphez, és az alábbi hivatkozásra kattintva folytassa a szoftverfrissítést.

5. Indítsa el az alkalmazást.

Windows rendszeren:

  • A „Fájl letöltése” ablakban kattintson a „Futtatás” vagy a „Mentés” lehetőségre
  • „Futtatás” esetén kövesse a megjelenő utasításokat a frissítés elvégzéséhez.
  • „Mentés” esetén válassza ki, hogy hová szeretné menteni a fájlt (Bose_Update_Application.exe). Ezután indítsa el az alkalmazást a merevlemezről, majd a frissítés végrehajtásához kövesse az utasításokat.

Megjegyzés Windows-felhasználóknak:
Amennyiben számítógépén több felhasználói fiókkal is rendelkezik, az alkalmazás futtatásához előfordulhat, hogy meg kell adni a rendszergazdai adatokat.

Mac rendszeren:

  • Várjon, amíg a fájl letöltődik a számítógépre. A fájl az asztalon merevlemezt jelölő ikonként fog megjelenni.
  • Megnyílik egy ablak. Húzza a frissítőalkalmazás fájlját az asztalra az ábrán látható módon. (Ha az ablak nem nyílik meg, kattintson duplán az ikonra.)
  • Futtassa a frissítőalkalmazást az asztalról, és a frissítés végrehajtásához kövesse a megjelenő utasításokat.

6. Most, hogy a frissítés rákerült a pendrive-ra, húzza ki a pendrive-ot a számítógépből, és csatlakoztassa az Acoustimass modulhoz. Ismét ellenőrizze, hogy a CineMate 1 SR rendszer be van-e kapcsolva és a sárga LED világít-e az Acoustimass modulon.

7. Csatlakoztassa a pendrive-ot az Acoustimass modulhoz. A frissítés automatikusan megkezdődik, és a LED sárgáról néhány másodpercenként villogó zöldre vált. Ha a pendrive csatlakoztatása után az Acoustimass modul LED-je nem kezd el másképp világítani, akkor távolítsa el a pendrive-ot, majd csatlakoztassa ismét.

8. A frissítés végrehajtása néhány percet vesz igénybe, az Acoustimass modul LED-je pedig a frissítés befejezését követően kialszik.

9. A fény kialvását követően távolítsa el a pendrive-ot a CineMate 1 SR rendszerből. A pendrive eltávolítása után a rendszer visszatér normál üzemmódba.

Hibaelhárítás

A frissítőalkalmazás ismételt elindítása előtt próbálja meg a következőket:

A frissítés letöltése során:

  • Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az internetkapcsolat
  • Az alkalmazásnak ismernie kell a CineMate 1 SR rendszer adatait. Az adatok lekérdezéséhez először csatlakoztasson egy pendrive-ot az Acoustimass modul hátulján lévő, „Service” feliratú USB-porthoz. Az eddig sárga LED-nek ekkor el kell kezdenie zölden villogni, majd pár másodperc múlva ki kell aludnia. Amikor a LED kialudt, húzza ki a pendrive-ot, majd csatlakoztassa a számítógéphez.
  • Várja meg, amíg a számítógép tájékoztatja arról, hogy most már eltávolíthatja a pendrive-ot

A CineMate 1 SR rendszer frissítése közben: 

  • A pendrive csatlakoztatása előtt ellenőrizze, hogy a rendszer be van-e dugva, be van-e kapcsolva és a sárga LED világít-e az Acoustimass modulon.
  • Ha a frissítés közben egy piros LED-et lát az Acoustimass modulon, távolítsa el a pendrive-ot a CineMate 1 SR rendszerből, húzza ki az Acoustimass modult, majd 1 perc várakozást követően csatlakoztassa újra. Ellenőrizze, hogy a rendszer áram alatt van-e (világít egy sárga LED), majd csatlakoztassa ismét a pendrive-ot.
  • Ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a Bose ügyfélszolgálatával az 1-877-335-2073 (Egyesült Államok) vagy az 1-87-701-2175 (Kanada) telefonszámon.

Böngészés a Súgó menüben

A Súgó menü végig elérhető a frissítési folyamat során. A Súgó menüből a következők érhetők el:

  • Licencszerződés: A licencszerződés megtekintése
  • Rendszerinformációk: Információk megtekintése a Bose CineMate 1 SR rendszer aktuális szoftververziójáról, valamint a számítógépről és az operációs rendszerről.

Gyakori kérdések

Mi célt szolgál a CineMate 1 SR rendszer frissítőalkalmazása?

Az alkalmazás lehetővé teszi a közvetlenül a Bose-tól származó szoftverek egyszerű és azonnali letöltését a számítógépre és a CineMate 1 SR rendszerre.

Miért lehet szükség a CineMate 1 SR rendszer szoftverének frissítésére?

A szoftverfrissítéssel biztosíthatja a rendszer optimális működését.

Ha frissítem a rendszer szoftverét, akkor a CineMate 1 SR rendszer vezérlője az újabb tv-k és egyéb készülékek vezérlésére is alkalmas lesz?

Nem. Az egyéb készülékek vezérléséhez szükséges kódokat a CineMate 1 SR távvezérlője tartalmazza, és nem frissíthetők. Ha a CineMate 1 SR távvezérlőjével nem tudja vezérelni tv-jét vagy más készülékét, vegye fel a kapcsolatot a Bose ügyfélszolgálatával.

A frissítés Windows-ról és Mac-ről is elvégezhető?

Igen. A Windows vagy Mac rendszerű számítógépnek azonban meg kell felelnie a letöltési oldalon feltüntetett rendszerkövetelményeknek.

A frissítés befolyásolja-e bármilyen módon a számítógép működését?

Csak átmenetileg. Az alkalmazás a futtatása alatt ideiglenes munkafájlokat hoz létre és használ. Amikor az alkalmazás futtatása befejeződik, az alkalmazás bezáródik, és az összes ideiglenes munkafájl törlődik, ideértve magát az alkalmazást is.

Milyen fajta pendrive-ot használjak?

Gyakorlatilag bármilyen pendrive-ot használhat, amelyen van legalább 10 MB szabad hely. Külső merevlemezt vagy más, "kompozit" USB-s eszközt ugyanakkor nem használhat. A pendrive fájlrendszere FAT vagy FAT32 kell, hogy legyen.

A pendrive-ot teljesen le kell törölni?

Nem. A frissítési eljárás nem érinti a pendrive-on lévő egyéb fájlokat. Ha azonban korábban már frissítette Bose rendszerét, akkor az *.upd kiterjesztésű fájlokat le kell törölni, mielőtt elkezdené a frissítési műveletet.

Mennyi időt vesz igénybe a frissítés?

A frissítés számítógépre történő letöltése mindössze pár percet vesz igénybe. A frissítés futtatása a CineMate 1 SR rendszeren legfeljebb 5 percet vesz igénybe.

Hol található az USB-port a CineMate 1 SR rendszeren?

Az Acoustimass® modul hátulján található, "Service" jelöléssel van ellátva.