Üzletek

Gyenge az FM rádió vétele

A következőre érvényes::

Hogyan javíthatok a gyenge FM vételen?

Ellenőrizze, hogy vannak-e interferenciát okozó források. A rendszerhez csatlakoztatott FM-antenna interferenciába léphet külső eszközökkel. Annak meghatározásához, hogy ez a helyzet áll-e fenn, kövesse az alábbi lépéseket:

Ellenőrizze, hogy vannak-e az antenna 1 méteres körzetében más elektronikus vagy elektromos eszközök, például televíziók, dekóderek, vezeték nélküli internetes útelosztók (router), fényerőszabályzó kapcsolók, fluoreszkáló vagy energiatakarékos lámpák, villogólámpák, mikrohullámú sütők vagy más készülékek.

Húzza ki az antenna közelében lévő eszközöket, hogy ne okozhassanak interferenciát.

Egyes esetekben az áramforráshoz való csatlakozás is lehet az interferencia oka. Megoldást nyújthat, ha a tápkábelt átcsatlakoztatja egy másik aljzatba, amelyik nem ugyanarra a hálózati körre csatlakozik, mint a fenti világítótestek vagy elektronikus készülékek.

Helyezze át az antennát. Ha ezzel a probléma megoldódik, akkor tartsa a lehető legtávolabb a többi eszköztől és azok tápkábeleitől (legalább 1 méterre).

Próbáljon ki egy másik elektromos aljzatot. Előfordulhat, hogy az aljzat interferenciát okoz, zúg, vagy akadozó, nem egyenletes feszültséget biztosít.

Próbálja meg kissé elmozdítani az antennát. Ha a vétel javul, mozdítsa tovább az antennát az adott irányba. Amikor a vétel romlani kezd, enyhén mozdítsa el az antennát az ellenkező irányba. További lépésként a lehető legjobban feszítse ki az antennahuzalokat. Az FM-állomásokról érkező jelek a „látóvonal” elv alapján működnek; az FM-vétel gyengébb lehet völgyekben vagy olyan, a talajszinthez közeli városokban, ahol magas épületek vannak.