Üzletek

Bose® Solo tv-hangrendszerek

Miért kell frissíteni a rendszert?

A Bose Solo tv-hangrendszert úgy tervezték, hogy több évig szolgálja a tulajdonosát. A frissítéssel biztosíthatja a rendszer optimális működését.

Amire szüksége lesz: Egy legalább 10 MB szabad területtel rendelkező pendrive-ra.

Megjegyzés azok számára, akik korábban már frissítették Bose-rendszerüket: fontos, hogy a folyamat megkezdése előtt minden *.bos kiterjesztésű fájlt töröljön a pendrive-ról.

Minimális rendszerkövetelmények

Windows-felhasználók:

  • 32 vagy 64 bites, 300 MHz-es processzor (Vista esetén 1 GHz-es)
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB RAM (Vista Home Basic); 1 GB (egyéb Vista-verziók és 32 bites Windows 7); 2 GB (64 bites Windows 7)
  • Internetkapcsolat
  • 30 MB szabad terület a merevlemezen
  • USB 1.1 vagy 2.0 port

Mac-felhasználók:

  • OS 10.5 verzió (Leopard), 10.6 verzió (Snow Leopard) vagy 10.7 verzió (Lion)
  • Intel processzor
  • 512 MB RAM (Leopard); 1 GB (Snow Leopard)
  • Internetkapcsolat
  • 40 MB szabad terület a merevlemezen
  • USB 1.1, 2.0 vagy 3.0 port

Elvégzendő lépések

A frissítőalkalmazásnak szüksége van a Bose® Solo TV hangrendszer adataira (sorozatszám és szoftververzió) ahhoz, hogy a megfelelő frissítéssel szolgáljon.

1. Ezeknek az adatoknak a lekéréséhez először kapcsolja be a Bose® Solo tv-hangrendszert. A rendszeren lévő zöld LED-fénynek folyamatosan világítania kell, nem villoghat.

2. Most csatlakoztasson egy pendrive-ot a rendszer hátulján található "Service" feliratú USB-porthoz. A zöld fény sárgára vált, néhány másodpercig villog, majd kialszik. Ha a pendrive csatlakoztatása után a rendszer LED-je nem kezd el másképp világítani, akkor távolítsa el a pendrive-ot, majd csatlakoztassa ismét.

3. Amikor a LED kialszik, húzza ki a pendrive-ot. A Bose® Solo TV hangrendszerrel kapcsolatos adatok most megtalálhatók a pendrive-on

4. Most csatlakoztassa a pendrive-ot a számítógéphez, és az alábbi hivatkozásra kattintva folytassa a szoftverfrissítést.

5. Indítsa el az alkalmazást.

Windows rendszeren:

  • A „Fájl letöltése” ablakban kattintson a „Futtatás” vagy a „Mentés” lehetőségre
  • „Futtatás” esetén kövesse a megjelenő utasításokat a frissítés elvégzéséhez.
  • „Mentés” esetén válassza ki, hogy hová szeretné menteni a fájlt (Bose_Update_Application.exe). Ezután indítsa el az alkalmazást a merevlemezről, majd a frissítés végrehajtásához kövesse az utasításokat.

Megjegyzés Windows-felhasználóknak:
Amennyiben számítógépén több felhasználói fiókkal is rendelkezik, az alkalmazás futtatásához előfordulhat, hogy meg kell adni a rendszergazdai adatokat.

Mac rendszeren:

  • Várjon, amíg a fájl letöltődik a számítógépre. A fájl az asztalon merevlemezt jelölő ikonként fog megjelenni.
  • Megnyílik egy ablak. Húzza a frissítőalkalmazás fájlját az asztalra az ábrán látható módon. (Ha az ablak nem nyílik meg, kattintson duplán az ikonra.)
  • Futtassa a frissítőalkalmazást az asztalról, és a frissítés végrehajtásához kövesse a megjelenő utasításokat.

6. Miután a frissítést a pendrive-ra mentette, húzza ki azt a számítógépből, és helyezze vissza a Bose® Solo tv-hangrendszerbe a frissítés elvégzéséhez. Ismét ellenőrizze, hogy a rendszer be van-e kapcsolva és a sárga LED világít-e a rendszeren.

7. Helyezze be a pendrive-ot a "Service" feliratú csatlakozóba. A frissítés automatikusan megkezdődik, és a LED zöldről néhány másodpercenként villogó sárgára vált.

8. A frissítés néhány másodpercet vesz igénybe. A Bose® Solo tv-hangrendszer fénye kialszik, és egy csipogó hangjelzés jelzi a frissítés befejezését.

9. A fény kialvása és a csipogás elhangzása után távolítsa el a pendrive-ot a Bose® Solo tv-hangrendszerből. A pendrive eltávolítása és a rendszer bekapcsolása után a rendszer visszatér normál üzemmódba.

Hibaelhárítás

A frissítőalkalmazás ismételt elindítása előtt próbálja meg a következőket:

A frissítés letöltése során:

  • Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e az internetkapcsolat
  • Az alkalmazásnak bizonyos adatokra van szüksége a Bose® Solo tv-hangrendszerről. Az adatok lekérdezéséhez először csatlakoztasson egy pendrive-ot a rendszer hátulján lévő, „Service” feliratú USB-porthoz. A zöld fény sárgára vált, néhány másodpercig villog, majd kialszik. Amikor a LED kialudt, húzza ki a pendrive-ot, majd csatlakoztassa a számítógéphez.
  • Várja meg, amíg a számítógép tájékoztatja arról, hogy most már eltávolíthatja a pendrive-ot

A Bose® Solo tv-hangrendszer frissítésekor:

A pendrive csatlakoztatása előtt ellenőrizze, hogy a rendszer be van-e dugva, be van-e kapcsolva és a zöld LED világít-e a rendszeren.

Ha a frissítés közben egy piros LED-et lát a Bose® Solo tv-hangrendszeren, távolítsa el a pendrive-ot a rendszerből, húzza ki, majd 1 perc várakozást követően csatlakoztassa újra. Ellenőrizze, hogy a rendszer áram alatt van-e (világít egy zöld LED), majd csatlakoztassa ismét a pendrive-ot.

Ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a Bose ügyfélszolgálatával.

Súgó menü

A Súgó menü végig elérhető a frissítési folyamat során. A Súgó menüből a következők érhetők el:

  • Licencszerződés: A licencszerződés megtekintése.
  • Rendszerinformációk: A Bose® Solo tv-hangrendszer szoftverének aktuális verziója, valamint a számítógéppel és az operációs rendszerrel kapcsolatos információk megjelenítése.

Gyakori kérdések

Mi a szerepe a Bose® Solo tv-hangrendszerhez mellékelt frissítő alkalmazásnak?

Az alkalmazás lehetővé teszi a Bose® Solo tv-hangrendszer szoftverének egyszerű, azonnali frissítését közvetlenül a Bose webhelyéről, számítógépen keresztül.

Miért érdemes frissítenem a Bose® Solo tv-hangrendszer szoftverét?

A szoftverfrissítéssel biztosíthatja a rendszer optimális működését.

Windows- vagy Mac-számítógépen egyaránt elvégezhető-e ez a frissítés?

Igen. A Windows vagy Mac rendszerű számítógépnek azonban meg kell felelnie a letöltési oldalon feltüntetett rendszerkövetelményeknek.

A frissítés befolyásolja-e bármilyen módon a számítógép működését?

Csak átmenetileg. Az alkalmazás a futtatása alatt ideiglenes munkafájlokat hoz létre és használ. Amikor az alkalmazás futtatása befejeződik, az alkalmazás bezáródik, és az összes ideiglenes munkafájl törlődik, ideértve magát az alkalmazást is.

Milyen típusú pendrive szükséges?

Gyakorlatilag bármilyen pendrive-ot használhat, amelyen van legalább 10 MB szabad hely. Külső merevlemezt vagy más, "kompozit" USB-s eszközt ugyanakkor nem használhat. A pendrive fájlrendszere FAT vagy FAT32 kell, hogy legyen.

Üresnek kell lennie a pendrive-nak?

Nem. A frissítési eljárás nem érinti a pendrive-on lévő egyéb fájlokat. Ha azonban korábban már futtatott Bose frissítést ezzel a pendrive-val, akkor a frissítési folyamat megkezdése előtt töröljön róla minden *.bos kiterjesztésű fájlt.

Mennyi időt vesz igénybe a frissítés?

A frissítés számítógépre történő letöltése mindössze pár percet vesz igénybe. A frissítés lefuttatása a Bose® Solo tv-hangrendszeren mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Hol található a Bose® Solo tv-hangrendszer USB-csatlakozója?

A rendszer hátulján; "Service" jelöléssel van ellátva.