ÜDVÖZÖLJÜK A BOSE ÚJ WEBOLDALÁN!
 
SoundTouch 30 vezeték nélküli hangsugárzó egy asztalon

Vezérigazgatónk és elnökünk üzenete

Phil Hess vezérigazgató és elnök

Phil Hess

Elnök és vezérigazgató

Változó világunkban fontos a fenntarthatóság, nemcsak a nagy cégek számára, hanem személyesen az én számomra is. Mióta a Bose megkezdte fenntartható működését, mindig is pártoltam, hogy üzletünket úgy alakítsuk, hogy az kisebb behatással legyen a környezetre és kiválóan szolgálja a társadalom javát. Úgy hiszem, hogy ez a törekvés hűen tükrözi a Bose lényegét és értékeit, de ami ennél is fontosabb: ez a helyes szemlélet, hiszen a jövő generációnak is meg kell hagyni a lehetőséget, hogy ugyanolyan jól boldoguljanak, mint most mi.

Örömömre szolgál, hogy jelenthetem, alkalmazottjainknak és elkötelezettségüknek köszönhetően szépen haladunk – mind azon dolgoznak, hogy ne csak a Bose-t, de a világot is jobbá tegyék. Büszke vagyok cégünk fenntarthatóság terén elért sikereire, és örömmel osztok meg Önökkel pár fontos eseményt a tavalyi évből:

• Méretes, 1,7 megawattos napelemsort telepítettünk a Massachusetts államban lévő Framingham város kampuszába, amely elég áramot termel ahhoz, hogy a kampusz nagy részét árammal lássa el.

• Mexikó Tijuana városában lévő gyárunk jelentős haladást ért el 2020-ra kitűzött céljai felé, miszerint csökkentik az energiahasználatot és pazarlást, valamint növelik az alkalmazottak elköteleződését és a közösségi támogatást.

• A Massachusetts állambeli Framinghamben az alkalmazottak rekord számban vettek részt 2017-es fogyasztói elektronikai önkéntes szolgálati napunkon: közterületeket takarítottak, nőotthonokkal dolgoztak együtt, és olcsó lakhatást, valamint gyermekgondozást biztosító nonprofit szervezeteket támogattak.

• Elvégeztünk egy hivatalos életciklus-felmérést, hogy megállapíthassuk termékeink környezetre gyakorolt hatását, egészen a nyers alapanyagoktól és gyártástól a használaton át a leselejtezésig. Ez a felmérés segít azonosítani és elérni az új fejlesztési lehetőségeket.

• Globális ellátási láncunk és értékesítésünk belefoglalta a fenntarthatósági megfontolásokat éves stratégiaépítő eljárásába

És bár ezek nagy törekvések, az utunk még csak most kezdődik. A Bose mindeddig úgy érte el sikereit, hogy támogatta alkalmazottjai önálló törekvéseit és alapvető céges fenntarthatósági eljárásokat vezetett be. Ez a jelentés, mely nyilvánosan bemutatja az elmúlt évben véghez vitt környezeti és társadalmi tevékenységeinket, önmagában egy példa arra, hogyan szükséges egy felelős cégnek eljárnia.

Mégis gyakran elgondolkozok azon, hogy mi a következő lépés ezen az úton. Tovább tudunk lépni az általános eljárásokon, és fejlődhetünk azokon a területeken, amelyeken erőfeszítéseink hatása a legjelentősebb lesz? És ezzel vajon magasabbra tehetjük a mércét a technika jelenlegi állása számára? A következő évben csapatunkkal együtt dolgozva szeretném megtalálni azt a területet, amelyen még nagyobb célokat tűzhetünk ki, és amely ügyért felléphetek és igazi vezetőként küzdhetek. Elkötelezettséggel és eltökéltséggel megválthatjuk a világot – így a jövő generációinak is megadatik az, ami most nekünk, és talán még több is.


VISSZATÉRÉS A FENNTARTHATÓSÁGHOZ A BOSE VÁLLALATTAL