ÜDVÖZÖLJÜK A BOSE ÚJ WEBOLDALÁN!
Egy fekete és egy Luxe Silver ezüst színű Bose Noise Cancelling Headphones 700 zajkioltó fejhallgató egy asztalon egy kávé, egy könyv és egy táblagép társaságában

Vezérigazgatónk és elnökünk üzenete

Jim Scammon, elnök és vezérigazgató

Amikor a 2020-as pénzügyi év elkezdődött, álmunkban sem gondoltuk, hogy hova fog vezetni. A COVID-19 járvány mindannyiunk életét alapjaiban változtatta meg és jelentős szociális, illetve gazdasági visszaesést eredményezett. A George Floyd tragikus halálát követő polgári nyugtalanság pedig rávilágított, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a társadalmi igazságosság támogatására mindenhol. Az idei év jobban emlékeztetett minket arra, hogy mennyire össze vagyunk kötve, illetve mennyi közös kötelezettségünk van egymás és közösségeink felé, mint a közelmúltban bármikor.

Ahogy ezekben a példa nélküli időben közösen próbálunk eligazodni, a fenntarthatósági kötelezettségvállalásainkhoz való ragaszkodás az egyik módja, hogy változást hozzunk a jelen és az elkövetkező generációk számára is.

A 2020-as pénzügyi évben alkalmazottaink elhivatottságának és elkötelezettségének köszönhetően a Bose továbbra is eredményeket fog felmutatni a fenntarthatóságra irányuló gyakorlatai terén. Például a mexikói Tijuanában lévő gyárunk az egymást követő harmadik évben is elérte az energiahasználat és a hulladék csökkentésére irányuló fenntarthatósági céljait. Teljesítettük azon célkitűzésünk első fázisát, amely keretében önkéntes módon vállaltuk, hogy kivonunk minden lehetségesen káros anyagot termékeinkből és csomagolásainkból. Alkalmazottjaink szerte a világon vették a fáradtságot, hogy felkutassák és kiaknázzák azokat a lehetőségeket, illetve megszervezzék azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel segíthetik helyi közösségeiket.

A COVID-19-re válaszul határozott lépéseket tettünk, hogy megvédjük és támogassuk alkalmazottjainkat, például útmutatót készítettünk azok számára, akik tudtak otthonról dolgozni, valamint kibővítettük azok juttatásait, akik ezt nem tehették meg, hogy áthidalhassuk a köztük lévő szakadékot. Vállalati adakozásainkat is a COVID-19 elleni erőfeszítések támogatására irányítottuk.

A társadalmi igazságtalanságra válaszul felszólaltunk, és támogatásunkat fejeztük ki az alapvető emberi jogokat védő békés tüntetők felé.

Ez csak néhány példa arra, hogy miképp ültetjük át fenntarthatósági elveinket a gyakorlatba, és még több ilyen szerepel 2020-as Fenntarthatósági jelentés frissítésében. Ahogy elolvassa, látni fogja, hogy miért vagyok annyira büszke azokra a lépésekre, amelyeket a tavalyi év során tettünk meg az úton — és kiemelten büszke vagyok a Bose a tehetséges és szenvedélyes alkalmazottjaira, akik ezt lehetővé tették.

Üdvözlettel:
Jim Scammon
elnök és vezérigazgató