Bose hangprojektor és egy tévékészülék

Vezérigazgatónk és elnökünk üzenete

Jim Scammon, elnök és vezérigazgató

Az elmúlt év próbára tett bennünket, azonban erősebbé és ellenállóbbá is váltunk.

Számos kihívással néztünk szembe, amelyek elmélyítették megértésünket egymás iránt, a közösségek iránt, amelyeknek részei vagyunk, és a bolygó iránt, amelyen osztozunk. A legfontosabb kötelességünk nem is lehetett volna világosabb: arra összpontosítottunk, hogy alkalmazottaink és családjuk biztonságáról gondoskodjunk a világszerte terjedő járványban. A kormány által előírt intézkedések betartásán túl további óvintézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy a bizonytalansággal és félelemmel teli hónapokat nyugodtabbá tegyük.

Az év során távmunkában teljesítettük ügyfeleink és partnereink felé vállalt kötelezettségeinket, ám ezen túl átfogó terveket is készítettünk, hogy felkészüljünk arra az időre, amikor szerte a világon ismét megnyithatjuk irodáinkat. Ez az idő elérkezett, és mi készen állunk. Tudjuk, hogy mindenkinek megváltozott az élete, és azok a megoldások, amelyeket 2020-ban a magánélet és a munka egyensúlyának fenntartása érdekében kialakítottunk, velünk maradnak a járvány utáni világban is, és új normánk részévé válnak.

Folytattuk a haladást más társadalmi és környezeti kihívások terén is. Miután egy évet saját magunk megismerésével és munkatársaink tanácsaival és útmutatásával töltöttünk, hivatalos formába öntöttük a befogadásra, méltányosságra és sokszínűségre vonatkozó programunkat. Ennek a munkának a hatását megkérdőjelezte a faji megosztottság Egyesült Államokon végigsöprő hulláma, és olyan beszélgetéseket indított el a Bose vállalaton belül, amelyeket eddig még nem folytattunk le. Nagyobb érdeklődéssel kellett fordulnunk afelé, amivel eddig nem voltunk tisztában. Nem akartunk üres gesztusokkal reagálni a helyzetre. Őszinték akartunk lenni.

Ebben a folyamatban azokra a meggyőződéseinkre támaszkodhattunk, amelyeket időtlenül érvényesnek éreztünk.

Ideális esetben a vállalati értékek rendkívüli és komoly felelősséget jelentenek – olyan terhet, amely méltó ahhoz a törekvéshez, hogy jobb emberekké akarunk válni és a nagyobb jót kívánjuk szolgálni. Alapítónknak, Dr. Amar Bose-nak nem csak a termékekről voltak meg az elképzelései. Azt akarta, hogy a vállalata olyan hely legyen, ahol mindenki teljes mértékben ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ezzel kapcsolatban a mindennapi munkánk során elszámoltathatónak kell lennünk. Tartozunk ezzel mindazoknak, akik csatlakozni szeretnének a Bose-hoz, és azoknak is, akik már itt dolgoznak. És a maguk részéről a mi embereinknek is készen kell állniuk arra, hogy hozzájáruljanak ennek a kultúrának a megteremtéséhez. Ebben nincs semmi újdonság – ám az elmúlt tizenkét hónap mindezt új jelentéssel töltötte meg.

Szeretnék köszönetet mondani alkalmazottainknak a bátorságukért, visszajelzéseikért és figyelemre méltó rugalmasságukért a 2021-es pénzügyi évben.

Üdvözlettel:
Jim Scammon
elnök és vezérigazgató