Bose hangprojektor és egy tévékészülék

Vezérigazgatónk és elnökünk üzenete

Jim Scammon, elnök és vezérigazgató

A Bose-nál elkötelezettek vagyunk, hogy pozitív hatásokat érjünk el a környezet, a társadalom és az irányítás (ESG) terén, és hozzáállásunkat folyamatosan fejlesztjük. Az elmúlt év világszerte jelentős kihívásokat hozott: küzdöttünk a folyamatban lévő világjárvánnyal, vitákat folytattunk le a változó munkakörnyezetre vonatkozó kérdésekről, továbbá szembesültünk az új geopolitikai instabilitással és az ellátási lánc ismétlődő zavaraival. Ám mindeközben munkatársaink fáradhatatlanul dolgoztak új termékek innovációján, kreatív módon értéket teremtettek, és változást hoztak közösségeinkben önkéntes munkájukkal éppúgy, mint vállalati adományozási kezdeményezéseken keresztül. 

Felismertük, hogy a valódi változás ösztönzése érdekében napi működésünkön túl is ki kell terjesztenünk a társadalmi és környezeti elszámoltathatóságunkat. A Planeteers Employee Resource Group munkavállalói erőforrás-csoportunk segít felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, és elősegíti a környezetvédelem melletti kiállást, valamint olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a Bose vállalaton belül és kívül is. Továbbá elkötelezettségünkkel az a felelősség is együtt jár, hogy beszállítóinktól is megköveteljük ugyanezeknek az ESG-irányelveknek a betartását és felelősségteljes beszerzési gyakorlatok megvalósítását. 

A sokszínűségre, az esélyegyenlőségre és a befogadásra irányuló társadalmi figyelmet tükrözve munkavállalóink körében is jelentős mértékű lelkesedést és elkötelezettséget tapasztaltunk ezen a területen. Annak érdekében, hogy ezt az energiát az érdemi előrelépés érdekében hasznosítani tudjuk, idén létrehoztunk egy új Sokszínűségi Tanácsot a Bose világszerte foglalkoztatott alkalmazottainak részvételével. A tanács célja, hogy biztosítsa, hogy minden hang meghallgatásra találjon, és segítse a helyi vezetőket abban, hogy olyan környezetet alakítsanak ki, amely hangsúlyozottan a bizalom, a biztonság és a jóllét légkörét nyújtja mindenki számára. 

Amikor dr. Amar Bose 1964-ben megalapította vállalatunkat, nemcsak arra összpontosított, hogy új ötleteket és innovatív termékeket dobjon piacra, hanem arra is, hogy megváltoztassa azt, ahogy az emberek zenei élményekben részesülnek. Pedagógusként és kutatóként elkötelezett volt a kíváncsiság, a kreatív részvétel és a kollektív problémamegoldás iránt – mindezek ma már üzleti tevékenységünk középpontjában állnak, és alapvető fontosságúak az ESG terén felmerülő kihívások megoldásában iparágunkban, közösségeinkben és világszerte. 

Ez a jelentés részletesen ismerteti teljesítményünket és kezdeményezéseinket – de az idő és az innováció soha nem áll meg. Az idei év során a Bose tovább fog fejlődni és javulni, felgyorsítva az új termékek, a még rendkívülibb felhasználói élmények és a még hatásosabb fenntarthatósági stratégiák felé vezető utat.

Üdvözlettel:
Jim Scammon
elnök és vezérigazgató