ÜDVÖZÖLJÜK A BOSE ÚJ WEBOLDALÁN!
 

Vezérigazgatói üzenet

Bob Maresca

vezérigazgató

Ez időszak rendkívül izgalmas a Bose számára. Kutatásainkon és innovációinkon keresztül egyre inkább csatlakoztatható termékekből álló portfóliót alakítottunk ki otthoni és menet közben való használatra egyaránt, hogy életre szóló élményeket biztosítsunk vásárlóink millióinak és az egyre fiatalabb felhasználóknak. Vásárlóink közül sokan szeretnének többet tudni arról, mit is jelent a Bose mint vállalat, mi pedig örömmel vagyunk részesei a jelentésben szereplő történetnek.

A fenntarthatóság jól tükrözi a Bose lényegét és értékrendszerét. Ezek segítenek abban, hogy még jobbá váljunk, valamint támogatják azt a közös kötelezettségvállalásunkat, hogy minden üzleti tevékenységünket és emberekkel való kapcsolatunkat a tisztességesség jellemezze. Ezek az ideálok az alapítónkhoz, Dr. Bose-hoz vezethetők vissza, aki olyan környezetet szeretett volna megteremteni, ahol az emberek ki tudnak teljesedni. Szavazásra nem jogosító részvényei nagy részének elajándékozása az MIT részére az egyetem és a vállalat közötti jelentős megegyezést jelent. Ez segít megőrizni a Bose privát és független voltát, folytatni a hosszú távú befektetéseket, valamint megélni ezeket az ideálokat – ami mind komoly felelősséggel jár.

Büszkék vagyunk a fenntarthatósági programunk által az emberekre, a közösségekre és a környezetre, valamint az üzletre gyakorolt hatásra. Környezetvédelmi teljesítményünk határozott kezelése, illetve dolgozóink és közösségeink támogatása révén olyan kultúrát igyekszünk kialakítani, amely ihletet és motivációt ad alkalmazottjainknak, a legígéretesebb tehetségeket vonzza hozzánk, és segít vállalatunk hatékonyabb irányításában. A fenntarthatóságra irányuló összpontosítás szintén összhangban van azokkal az erőfeszítéseinkkel, amelyekkel a Bose termékek és technológia révén segítünk az embereknek többet érezni, többet tenni és többnek lenni. Például növeljük az olyan termékek fejlesztésébe való befektetéseink számát, amelyek a jólétet támogatják. Ilyenek például fejhallgatóink, amelyek segítségével az emberek zajos környezetben jobban érthetik a beszélgetést.

A 2017-es pénzügyi évre visszatekintve több említésre méltó eredménnyel is kifejezetten elégedett vagyok:

  • Framingham városában működő kampuszunkon megkezdtük egy 1,7 megawattos naperőmű építését.
  • Gyártelepünk teljesítendő célokat tűzött ki az energiafelhasználásra, a hulladékra, az alkalmazottak bevonására, illetve a közösségek támogatására vonatkozóan.
  • Bevezettük a Global People Management kezdeményezést, amelynek keretében az összes menedzserünk (mintegy 2200 fő) a vezetői készségekre vonatkozó képzésben részesül, amivel szeretnénk jobbá tenni a munkakörnyezet mindenki számára.
  • Az MIT IDEAS Global Challenge csapatok mentorálásával folyamatos támogatást nyújtunk az oktatás és a kutatás terén, amit Bose Sound System támogatásokkal és más hasznos kezdeményezésekkel egészítünk ki.
  • Osztalékot fizettünk részvényeseinknek, köztük az MIT-nek is, amely ezt az összeget is oktatási és kutatási küldetésének teljesítésére fordítja.

Míg a fenntarthatóság mindig is üzletvezetési hozzáállásunk részét képezte, újabb előrelépésként ez az első nyilvános jelentésünk, és örömmel osztjuk meg fejlődésünket, prioritásainkat és elkötelezettségünket munkavállalóinkkal, vásárlóinkkal és a nyilvánossággal.

A manapság fontos környezetvédelmi és a társadalmi kihívások a jövőben még inkább előtérbe kerülnek. Hosszú távra tervező vállalatként tovább kell erősítenünk a fenntarthatóságra irányuló gyakorlatainkat, hogy ezáltal kivegyük a részünket egy felelősségteljes, fenntartható jövő megteremtésében.

VISSZATÉRÉS A FENNTARTHATÓSÁGHOZ A BOSE VÁLLALATTAL