Peter Kosak

Peter Kosak

vezető alelnök, autóipar

Peter Kosak a Bose vezető alelnöke, aki a vállalat autóipari üzletágát vezeti. 2019 óta látja el ezt a feladatot, és egy olyan globális szervezet tartozik az irányítása alá, amely világszínvonalú hangrendszerekkel és -technológiákkal lát el több mint 20 autóipari márkát szerte a világon, hogy emlékezetes autón belüli hangélményt nyújtson évi több millió fogyasztónak.

Peter korábban a General Motorsnál dolgozott, utolsó projektje a zászlóshajónak számító Cadillac CT6 szedán volt, amely Bose Panary hangrendszerrel rendelkezett, 34 hangsugárzót, 20 csatornás egyedi hangszínszabályozást és digitális jelfeldolgozást kínált.

Peter a több mint három évtizedes, főként a General Motors kötelékében szerzett autóipari tapasztalatát kamatoztatja a jelenlegi szerepkörében. A GM vállalatnál mérnöki, marketing-, speciális beszerzési, tervezési és új termékprogramokkal foglalkozó szervezeteket és csapatokat vezetett. Ezt követően alelnöki tisztséget töltött be a technológiavezérelt járműbiztonsággal foglalkozó Nauto vállalatnál a kaliforniai Palo Altóban.

Peter a Purdue Egyetemen szerzett gépészmérnöki mesterdiplomát, a Columbia Egyetemen MBA végzettséget, a gépészmérnöki alapképzést pedig a Massachusettsi Egyetemen teljesítette.