Raza Haider

Raza Haider

Termék- és ellátási láncért felelős vezető

Raza Haider 2022-ben csatlakozott a Bose vállalathoz a vállalat első termékigazgatójaként. Ebben a szerepkörben azért felel, hogy olyan varázslatos élményeket nyújtson az ügyfeleknek, amelyek a vállalat üzleti céljait is támogatják. Emellett Raza felügyeli a Bose gyártását és a globális ellátási láncot. Több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik a termékinnováció, a fejlesztés és a pénzügyi irányítás területén.

Raza egyik legemlékezetesebb Bose élménye, amikor az American Airlines egyik járatán ülve az eredeti QuietComfort zajkioltó fejhallgató bekapcsoló gombját kapcsolgatta, és gyermeki rácsodálkozást váltott ki belőle a termék varázsereje.

A Bose előtt Raza a Dell Technologies vezető alelnöke volt, ahol különféle termékfejlesztési csoportokat vezetett, végül a Dell globális fogyasztói PC- és ügyfél periféria üzletágának ügyvezető igazgatójává nevezték ki. Emellett hét évet töltött a McKinsey & Company vállalatnál, ahol a tervezői gondolkodás, termékfejlesztés és működés területén nyújtanak az ügyfeleknek tanácsokat. Raza aktív üzleti angyal befektető és mentor a texasi Austinban található üzleti inkubátorházak startupjainál.

Raza az Ohiói Wesleyan Egyetem közgazdasági és pszichológiai alapképzését végezte el.