Sound is power.

Dr. Amar Bose

„Soha ne veszítsd el a képzelőerődet. Mindig álmodj jobb dolgokról, és gondolkodj azon, hogyan tudod őket elérni.”

Dr. Amar G. Bose

Innovációink története

A Bose munkatársai mindig valami jobbat álmodnak meg annál, mint amit tegnap létrehoztak. Pillantson bele abba, hogyan járultunk hozzá a hangzás szebbé tételéhez az évtizedek során.

1929: Ekkor kezdődött minden. Megszületik Amar Gopal Bose.

Dr. Bose Philadelphiában látja meg a napvilágot, édesapja (Noni Gopal Bose) bengáli, édesanyja (Charlotte) pedig amerikai születésű, angol és német felmenőkkel.

1956: Ismerkedjünk meg Dr. Bose-zal. Amar ledoktorál.

Amar Bose villamosmérnök PhD doktori címet szerez a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT), amit azzal ünnepel meg, hogy vásárol magának egy új hifi sztereó berendezést. A hangzás minősége azonban csalódást okoz neki, ezért szabadidejében akusztikai kutatásokba kezd az MIT-n.

1964: A kezdetek. Dr. Bose hivatalosan is elindítja a Bose Corporation vállalatot.

Dr. Bose elindítja a Bose Corporation vállalatot. Nappal két alkalmazottjával tápszabályozó rendszereket fejlesztenek a hadsereg és más kormányzati hivatalok számára. Éjjel akusztikai kutatásokat végeznek és hangszórókat terveznek.

1972: Nemzetközi terjeszkedés. Eladjuk első termékeinket az Egyesült Államokon kívül, kezdetben Németországban.

Egy németországi, Bad Homburgban működő hangtechnikai kiskereskedővel való kapcsolat útján első ízben kezdjük el értékesíteni a Bose termékeket az Egyesült Államokon kívül.

1986: Készen állunk a felszállásra. Zajkioltó fejhallgatóink prototípusai részt vesznek egy történelmi repülőúton.

A Bose aktív zajkioltó mikrofonos fejhallgatói közül kettő vigyáz Dick Rutan és Jeana Yeager pilóták hallására a rekordot döntő, világ körüli, megállás nélküli Voyager repülés során.

1987: Nagy megtiszteltetés ér minket. Dr. Bose és dr. William R. Short elnyerik Az év feltalálói elismerést.

A hajlított akusztikai hullámvezetőt alkalmazó hangsugárzó rendszer megalkotásáért a Szellemitulajdon-jogosultak Oktatási Alapítványa dr. Bose és dr. William R. Short részére ítéli „Az év feltalálója” díjat.

1993: Elforgatjuk a gombot. A Bose Wave megoldással újragondoljuk a rádiókat.

Az akusztikai hullámvezetőt alkalmazó, szabadalmaztatott hangszóró-technológia újragondolja a rádió szerepét azáltal, hogy egy ilyen kis egységtől korábban soha nem hallott, gazdag és mély hangzást biztosít.

2000: Újraértelmezzük a csendet. Az úttörő jelentőségű Bose technológia megváltoztatja azt, ahogy az emberek a csendet hallják.

A QuietComfort® fejhallgatók örökre megváltoztatják a légi utazás élményét az utasok számára azáltal, hogy drámaian csökkentik a zajszintet, és minden eddiginél jobb hangzást biztosítanak a repülőutak során.

2008: A legjobbak között. Dr. Bose bekerül a Nemzeti Feltalálók Hírességek Csarnokába.

Az audiótechnológiában elért eredményeinek köszönhetően, amelyek „jelentős hatást gyakoroltak az életminőségünkre”, Dr. Bose felvételt nyer az ohiói Akronban található Nemzeti Feltalálók Hírességek Csarnokába.

2011: Az ajándék. Dr. Bose az MIT-nek adományozza a vállalatunk szavazásra nem jogosító részvényeinek többségét.

Dr. Bose az MIT-nek adományozza a Bose Corporation szavazásra nem jogosító részvényeinek többségét. A részvények osztalékát az MIT oktatási és kutatási küldetésének fenntartására és fejlesztésére fordítják. A vállalat magánkézben marad, és megőrzi függetlenségét.

2013: Gyászolunk. 83 éves korában meghal Dr. Amar Gopal Bose

„Dr. Bose közel 50 évvel ezelőtt alapította a Bose Corporation vállalatot a kutatásra és innovációra összpontosító vezérelvekre alapozva. Ez a cél azóta sem változott, és soha nem is fog.” – Bob Maresca, a Bose Corporation elnöke és újonnan kinevezett vezérigazgatója.

2014: Indul a játék. A Bose termékek az NFL hivatalos fejhallgatói.

A Bose a NFL-be is elhozza a zajkioltó technológiát, amely javítja az edzők kommunikációját a pályán, a rajongók számára pedig még élvezetesebbé teszi a mérkőzések követését mind a stadionban, mind otthon.

2020: Kis léptékben is halkulnak a zajok. Bemutatjuk a QuietComfort® fülben viselhető fülhallgatót

A legjobb QuietComfort® zajkioltó fejhallgatók által biztosított csend egy karcsú, teljesen vezeték nélküli, fülben viselhető fülhallgatóban. A QuietComfort® fülben viselhető fülhallgató kiváló hangminőséget nyújt kompakt és kényelmes kialakítása mellett, és 11 szinten kínál zajszabályozást, így a felhasználó szabhatja meg, mennyit enged be a külvilág hangjaiból.

2022: Hallás mindenek felett. A Bose elkötelezi magát az elérhető hallásjavítás mellett

A Bose vezetett be elsőként egy olyan FDA által jóváhagyott, magától illeszkedő hallásjavító technológiát, amely az enyhétől közepes mértékig halláskárosult fogyasztókat célozza. A hearX és a Bose együttműködéséből megszülető új Lexie Hearing Aids Powered by Bose hallókészülék termékcsalád megfizethető és elérhető segítséget fog nyújtani több millió felnőtt halláskárosultnak.

Ez volt tegnap. Lássuk, mit tartogat a jövő.

A Bose továbbra is épp olyan elkötelezett marad az alapelvei és az ügyfelei iránt, mint 1964-ben volt. Ünnepelünk, és hálás köszönetet mondunk annak a több millió embernek, akik szerte a világban a Bose termékeit választották. Tudjuk, hogy ez még csak a kezdet, és alig várjuk, hogy mindenki megtapasztalja, mi jön ezután.

Bose QuietComfort 45 fejhallgatót viselő nő fényképez a tengerparton