A hang hatalom.

Dr. Amar Bose

„Soha ne veszítsd el a képzelőerődet. Mindig álmodj jobb dolgokról, és gondolkodj azon, hogyan tudod őket elérni.”

Dr. Amar G. Bose

Az innováció történelmének állomásai

A Bose munkatársai mindig valami jobbat álmodnak meg annál, mint amit tegnap létrehoztak. Pillantson bele abba, hogyan járultunk hozzá a hang hatalmához az évtizedek során.

1929: Ekkor kezdődött minden. Megszületett Amar Gopal Bose.

Dr. Bose Philadelphiában látja meg a napvilágot, édesapja (Noni Gopal Bose) bengáli, édesanyja (Charlotte) pedig amerikai születésű, angol és német felmenőkkel.

1956: Amarból dr. Bose lesz a doktorálás után.

Amar Bose villamosmérnöki doktori címet szerez a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT), amit azzal ünnepel meg, hogy vásárol magának egy új hifi sztereó berendezést. A hangminőség ugyanakkor csalódást okoz neki, ezért szabadidejében akusztikai kutatásokba kezd az MIT-n.

1964: A kezdetek. Dr. Bose hivatalosan is elindítja a Bose Corporation vállalatot.

Dr. Bose elindítja a Bose Corporation vállalatot. Nappal két alkalmazottjával tápszabályozó rendszereket fejlesztenek a hadsereg és más kormányzati ügynökségek számára. Éjjel akusztikai kutatásokat végeznek és hangszórókat terveznek.

1972: Nemzetközi terjeszkedés. Eladjuk első termékeinket az Egyesült Államokon kívül, első ízben Németországban.

Egy németországi, Bad Homburgban működő hangtechnikai viszonteladóval meglévő kapcsolat révén a Bose termékei először kaphatók az Egyesült Államokon kívül.

1986: Készen állunk a felszállásra. Kísérleti zajkioltó fejhallgatóik részt vesznek egy történelmi repülőúton.

A Bose aktív zajkioltó headsetjei közül kettő vigyáz Dick Rutan és Jeana Yeager pilóták hallására a rekordot döntő, világ körüli, megállás nélküli Voyager-repülés során.

1987: Nagy megtiszteltetés ér minket. Dr. Bose és dr. William R. Short elnyeri az Év befektetője elismerést.

A hajlított akusztikus hullámvezetőt alkalmazó hangsugárzórendszernek köszönhetően a Szellemitulajdonjog-birtokosok Oktatási Alapítványa dr. Bose-nak és dr. William R. Shortnak ítéli „Az év feltalálója” díjat.

1993: Elforgatjuk a gombot. A Bose Wave megoldással újragondoltuk a rádiókat.

Az akusztikai hullámvezetőt alkalmazó, szabadalmaztatott hangszóró-technológia újragondolja a rádió szerepét azáltal, hogy korábban soha nem hallott, gazdag és mélyre hatoló hangzást biztosít.

2000: Újraértelmezzük a csendet. Az úttörő jelentőségű Bose-technológia megváltoztatja azt, ahogy az emberek a csendet hallják.

A QuietComfort® fejhallgatók örökre megváltoztatják a repülés élményét az utasok számára azáltal, hogy drámaian csökkentik a zajszintet, és jobb hangzást biztosítanak a repülőutak során.

2008: A legjobbak között. Dr. Bose bekerül az egyesült államokbeli befektetők számára fenntartott hírességek csarnokába.

Az audiotechnológiában elért eredményeinek köszönhetően, amelyek „jelentős hatást gyakoroltak az életminőségünkre”, dr. Bose felvételt nyer az ohiói Akronban található hírességek csarnokába, amelyet az országon belüli befektetők számára tartanak fenn.

2011: Az ajándék. Dr. Bose az MIT-nek adományozza a Bose Corporation szavazásra nem jogosító részvényeinek többségét.

Dr. Bose az MIT-nek adományozza a vállalat szavazásra nem jogosító részvényeinek többségét. A részvények osztalékát az MIT oktatási és kutatási küldetésének fenntartására és fejlesztésére fordítják. A vállalat privát kézben marad, és megőrzi függetlenségét.

2013: Gyászolunk. 83 éves korában meghal Dr. Amar Gopal Bose

„Dr. Bose majdnem 50 évvel ezelőtt alapította a Bose Corporation vállalatot a kutatást és az innovációt célzó irányelvekre alapozva. Ez a cél azóta sem változott, és soha nem is fog.” – Bob Maresca, a Bose Corporation elnöke és újonnan kinevezett vezérigazgatója.

2014: Indul a játék. Bose az NFL hivatalos headsetje/fejhallgatója.

A Bose a NFL-ben is bevezeti a zajkioltó technológiát, amellyel javítja az edzők kommunikációját a pályán, a rajongók számára pedig még élvezetesebbé teszi a mérkőzések követését mind a stadionban, mind otthon.

2020: Halkulnak a zajok. Bemutatjuk a QuietComfort® fülhallgatót

A legjobb QuietComfort® zajkioltó fejhallgatók által biztosított csend egy karcsú, teljes mértékben vezeték nélküli fülhallgatóban. A QuietComfort® fülhallgató kiváló hangminőséget nyújt amellett, hogy a kialakítása kompakt és kényelmes. 11 szinten kínál zajvezérlést, így a felhasználó szabja meg, mennyit enged be a külvilág zajából.

2022: Hallás mindenek felett. A Bose elkötelezi magát az elérhető hallásjavítás mellett

A Bose vezetett be elsőként egy olyan FDA által jóváhagyott, magától illeszkedő hallásjavító technológiát, amely az enyhétől közepes mértékig halláskárosult fogyasztókat célozza. A hearX és a Bose partnerkapcsolatából fog megszületni a Bose által támogatott Lexie hallókészülékek új termékcsaládja, amely megengedhető és elérhető segítséget nyújt több millió felnőtt halláskárosultnak.

Ez a múlt. Lássuk, mit tartogat a jövő.

A Bose továbbra is épp olyan elkötelezett az alapelvei és az ügyfelei iránt, mint 1964-ben. Ünneplünk, és hálás köszönetet mondunk annak a több millió embernek, akik szerte a világban a Bose termékeit választották. Tudjuk, hogy ez még csak a kezdet, és alig várjuk, hogy mindenki megtapasztalja, mi jön ezután.

Bose QuietComfort 45 fejhallgatót viselő nő fényképez