Hogyan egyesíti a Bose Music Amplifier erősítő az analóg és digitális hangokat?

Talán épp most akadt rá ismét a CD-gyűjteményére egy dobozban a pincéjében, vagy lehet, hogy minden hétvégén egy helyi hanglemezbolt kínálatát böngészi. Minél többféle formátumú hanghordozóval rendelkezik, annál nehezebb olyan készüléket találnia, amely mindegyik lejátszására képes. Lehet, hogy van egy poros CD-lejátszója a dolgozószobájában, egy lemezjátszója a nappalijában, valamint egy intelligens Bluetooth®-os hangsugárzója a konyhájában, amelyen lejátszhatja a legújabb kedvenceit.

A még ebben a hónapban megjelenő új Bose Music Amplifier erősítő lehetővé teszi, hogy egyesítse az analóg és digitális zenei gyűjteményeit és eszközeit, és egyetlen helyen, néhány érintéssel elérhesse azokat.

Az analóg és a digitális hangzás közötti különbség

A hanglemezek, a hangkazetták és a 8 sávos szalagok analóg hanghordozók, míg a CD-k, MP3-fájlok és a számítógépről vagy zenei adatfolyam-szolgáltatásokban lejátszott dalok digitálisak. Mit jelent azonban mindez, és milyen hatással van arra, hogy Ön miként élvezheti a zenét?

Anélkül, hogy túl mélyen elmerülnénk a műszaki részletekben, megállapítható, hogy az analóg és digitális formátumok közötti fő különbség a hangjelek rögzítésében, az adott formátumnak megfelelő „lefordításában” és tárolásában rejlik. Analóg felvételek készítésekor a hanghullámok egy mágnesszalagra kerülnek, az eredeti analóg formájukban. A digitális technológiák esetében az analóg hullámok bináris számokká – egyesekké és nullákká – alakulnak, és ilyen formában kerülnek a merevlemezekre, CD-lemezekre vagy egyéb eszközökre.

Bose Music Amplifier erősítő egy asztalon
Lemezjátszó egy asztalon

Egy bakelitlemez lejátszásakor nincs szükség bináris számok hanghullámokká konvertálására. Olyan formában kerülnek lejátszásra, ahogy rögzítve lettek, így a hallott zene pontosabban reprezentálja a valós rögzítési körülményeket. Ennek azonban megvannak az árnyoldalai is. A bakelitlemezek lejátszásakor hallhatunk például pattogó, recsegő és sistergő hangokat, mivel a fizikai hanghordozók idővel megsérülhetnek, illetve fizikai minőségromlás is felléphet. A mágnesszalagok minősége az idő előrehaladtával szintén romolhat.

A digitális felvételek jellemzően tisztábbak és hosszabb ideig megőrzik a minőségüket. Sőt, akár örökké is tarthatnak, ha adatfolyam-szolgáltatásokon keresztül hallgatjuk, vagy tárolóeszközökön tároljuk azokat. Mindemellett a digitális formátumú zene kezelése és megőrzése jóval egyszerűbb, és szinte tökéletesen kielégíti az egyre inkább a mobil megoldásokat preferáló társadalom igényeit.

A technológia fejlődésével a hangminőségbeli különbségek egyre elenyészőbbé és kevésbé észrevehetővé válnak, egyes hallgatók – különösen a bakelitlemez-rajongók – azonban továbbra is jobban kedvelik a hanglemezek által nyújtott, melegséget árasztó gazdag hangzást.

Az analóg és digitális hangok egyesítése

Ahogy a digitális zene az elmúlt két évtizedben átvette az uralmat a zenei technológiák terén, az analóg gyűjtemények nagy része padlásokra, pincékbe vagy akár szeméthalmokra lett száműzve. A Bose Music Amplifier erősítő segítségével azonban most gyűjteménye minden tagját egyesítheti, mint egy nagy és boldog családot.

Ez az erősítő az analóg és a digitális formátumok kezelésére is képes. Az RCA-bemenetek lehetővé teszik, hogy olyan külső készülékeket csatlakoztasson, mint a lemezjátszók*, a CD-lejátszók és a kazettás magnók, miközben Wi-Fi®-funkcióinak köszönhetően csatlakoztatható a felhőalapú zenei könyvtárához, adatfolyam-szolgáltatásokat biztosító platformokhoz és online rádióállomásokhoz. Ráadásul csakúgy, mint a Bose Wi-Fi-kompatibilis intelligens hangsugárzói esetében, mobileszközéről, Bluetooth-kapcsolaton keresztül vezérelheti a zenelejátszást a Bose Music alkalmazás, az Apple Airplay, a Chromecast vagy a Spotify Connect segítségével. Mindez a táblagépére és a számítógépére is igaz. A Bose Music Amplifier erősítő Ethernet-porttal is rendelkezik, így lehetősége van vezetékes módon csatlakoztatni az otthoni hálózatához, és optikai bemenetet is létrehozhat.

* Előerősítőre lehet szükség. Ez nem része a terméknek.

A Bose Music Amplifier erősítő elöl- és hátulnézete

Ez az erősítő az analóg és a digitális formátumok kezelésére is képes. Az RCA-bemenetek lehetővé teszik, hogy olyan külső készülékeket csatlakoztasson, mint a lemezjátszók*, a CD-lejátszók és a kazettás magnók.

Megszólaltatja a zenét

A Bose Music Amplifier erősítő két pár passzív hangsugárzót támogat, beleértve a padlóra állítható hangsugárzókat, a polcra vagy asztalra helyezhető hangsugárzókat, a mennyezetbe épített vagy falra szerelt hangsugárzókat (pl. Virtually Invisible® 791 mennyezetbe épített hangsugárzó II) vagy a kültéri hangsugárzókat (pl. 251® kültéri hangsugárzók). A tápellátással rendelkező hangsugárzók saját, beépített erősítőkkel rendelkeznek, így nincs szükség hozzájuk külön erősítőre. Leegyszerűsítve, ha a hangsugárzóit nem kell elektromos aljzathoz csatlakoztatnia, akkor erősítőre van szükség a működtetésükhöz.

A Bose Music Amplifier erősítő két hangszínszabályozó vezérlőegységen keresztül a hallgatási élmény további személyre szabására is lehetőséget biztosít. A Bose Music alkalmazásban a személyes preferenciáinak vagy a zene stílusának megfelelően beállíthatja a mély- és magashang-szinteket, legyen szó egy énekes-dalszerző lélekmelengető akusztikus dallamairól vagy az ibizai nyaralás alkalmával vásárolt bulizenéről.

Ideje tehát felhozni a CD-ket rejtő dobozokat a pincéből, megvásárolni a ritka darabokat a hanglemezboltban, és létrehozni a valaha volt legjobb lejátszási listát az Ön által használt adatfolyam-szolgáltatásban. A Bose Music Amplifier erősítő segítségével az összes kedvenc zeneszáma egy helyen elérhetővé válik, és nem kell többé választania az analóg és a digitális hangzás között.

Közeli kép a Bose Music Amplifier erősítőről
A Bose Music Amplifier erősítő egy okostelefonnal és Bose Smart Speaker intelligens hangsugárzókkal

A Bose Music Amplifier erősítő megérkeztével összes kedvenc zeneszáma egy helyen elérhetővé válik, és nem kell többé választania az analóg és a digitális hangzás között.

A termékek rendelkezésre állása országonként eltérő lehet.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK