Hogyan teheti a zajkioltó fejhallgatóval kellemesebbé a repülőútját?

A repülés sok kellemetlenséggel járhat, de a zajkioltó fejhallgatók megoldást jelenthetnek.

Hogyan teheti a zajkioltó fejhallgatóval kellemesebbé a repülőútját?

Bárhová is megy, repülőgéppel gyorsan odajuthat. De nem csendben.

Dr. Amar Bose 1978-ban a Zürichből Bostonba tartó járat fedélzetén jött rá erre. A légitársaságok 1963 óta szórakoztatják repülés közben az utasokat a pneumatikus – sztetoszkóphoz hasonló csővezetékes – fejhallgatókon keresztül. Az 1970-es évek végén azonban elkezdték ezeket a pneumatikus fejhallgatókat elektronikus készülékekre cserélni. Amikor Dr. Bose Boston felé tartva kipróbálta az első készüléket, egyszerre volt izgatott és csalódott. Az elektronikus fejhallgatók kiváló hangzást biztosítottak a repülőgép utasai számára, de a repülőgépek túlságosan zajosak voltak ahhoz, hogy hallhassák őket.

Dr. Bose-nak volt egy audió intuíciója: Az alapvető fizikai ismereteket felhasználva olyan fejhallgatót alkotott meg, amely mikrofont használ a külső zaj érzékelésére, és elektronika segítségével azonos erősségű és ellentétes fázisú jeleket hoz létre, amelyek kioltják a külső zajt, mielőtt az elérné a hallgató dobhártyáját. Így született meg az első zajkioltó fülhallgató.

Ma már mindenféle formában és méretben kapható zajkioltó fejhallgató utazáshoz. És bár nem tudják megszüntetni a mögöttünk ülők modortalan rugdosását vagy a 34. sorból a halas burritóból felénk szálló szagot, tökéletesen alkalmasak négy, a légi utazás során gyakran tapasztalt probléma megoldására.

1. számú probléma: Zajos kabin

Az egyik repülőút közben hallható hang, amely Dr. Bose-t elsősorban arra késztette, hogy zajkioltó fejhallgatót alkosson, a minden repülőgépet megtöltő folytonos zúgás. A motor berregése, a szél zúgása és a légkondicionáló zümmögése lágy, de egyenletes fehér zajjal ostromolja az utasok fülét, ami megnehezíti a menet közbeni szórakozást, például a televízió és a filmek élvezetét. Talán ezért van az, hogy ha manapság körülnézünk egy repülőn, a zajkioltó fejhallgatók legalább annyira elterjedtek, mint a laptopok és a kávéscsészék. A Headphones 700 és a QuietComfort® 35 II vezeték nélküli fejhallgató nemcsak arról híres, hogy képes elnyomni az utastér zaját, hanem arról is, hogy prémium minőségű hangzást biztosít. Mivel mindkét opcióhoz tartozik egy kiegészítő kábel, csatlakoztatható a repülőgép szórakoztató rendszeréhez is. Akár zenét, akár filmet, tévéműsort vagy podcastot szeretnénk hallgatni, mindegyik tisztán és élénken fog szólni. A legjobb az egészben, hogy nem kell kényelmetlenül hangosra tekernünk a hangerőt ahhoz, hogy értékelni tudjuk a tartalmakat. Még ha a mellettünk ülő fickó be is nyomul a személyes terünkbe, legalább elbújhatunk a saját kis zenebuborékunkban. De vigyázzon, amikor végre leveszi a fejhallgatót, lehet, hogy hirtelen meg fog ijedni, amint megtapasztalja, mennyire hangos valójában a repülőgép utastere!

Ha Önt jobban izgatja egy rendkívül népszerű, valódi vezeték nélküli fülbe helyezhető kialakítású fülhallgatót (TWIE), a Bose QuietComfort® Earbuds fülhallgató legyen az első, amit becsomagol. Ezek a kompakt fülhallgatók gazdag, élethű hangzást és zajkioltó funkciót kínálnak, amely legalább olyan hatékony, mint a hagyományos fülre illeszkedő fejhallgatók. Ráadásul, ha a repülőút 6 órás vagy annál rövidebb, egyetlen akkumulátortöltés is bőven elég lesz, amíg eljut az úti céljához. Hosszabb repülés esetén jól jön a töltőtok segítsége. Mindössze 15 percnyi gyorstöltés újabb két óra lejátszási időt ad a fülhallgatónak. Érdemes azonban megemlíteni, hogy mivel a repülőgépek jelenleg nem rendelkeznek Bluetooth-képes szórakoztató rendszerekkel, a piacon kapható TWIE fülhallgatók nem kompatibilisek a fedélzeti tartalmakkal. Ha tehát szeretne pár filmet streamelni, mindenképpen töltse le a tartalmakat a készülékére, mielőtt elindul.

Azoknak pedig, akik ragaszkodnak a zajkioltó fülhallgatókhoz – de nem hajlandók lemaradni a repülés közbeni filmekről – ajánljuk a QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling fülhallgatót. Mivel ezek a fülhallgatók vezetékesek, közvetlenül a fejhallgató-csatlakozóba csatlakoztathatók. A zajkioltó funkció akkumulátorról működik, és újratöltés nélkül akár 16 órán át is kitart. És még ha az akkumulátor le is merül, a vezeték segítségével tovább élvezheti, amit éppen hallgat.

2. számú probléma: Fecsegő ülésszomszédok

Az Agoda utazási iroda több mint 10 000 nemzetközi utast kérdezett meg arról, melyek a legbosszantóbb utazási szokások – dobogós helyen végeztek az idegesítően lármás utasok.

Mivel sosem tudhatja, hogy ki fog Ön mellett ülni, Csöndes Csaba vagy Fecsegő Felícia, jobb, ha bepakol egy zajkioltó fejhallgatót az útra. Azzal, ha a fejére illeszti, erős vizuális jelet is küld az utastársai felé, miszerint szívesebben maradna ki a beszélgetésből. Ám ha a szomszédja úgy dönt, hogy egy másik utassal folytatja a viccelődést, Ön csak a zenét, a filmet vagy a podcastot fogja hallani.

Persze van néhány olyan külső hang, amit jobb lenne Önnek is hallani. Ha például a pilóta vagy az utaskísérő beszél, arra mindig figyeljen oda. Ezen a ponton válik praktikussá, ha állítható a zajkioltás szintje. A Bose 700 zajkioltó fejhallgatóval és a Bose QuietComfort® Earbuds fülhallgatóval 11 különböző szint közül választhat, beleértve a Beszélgetés üzemmódot, amellyel szükség esetén szüneteltetheti a zajkioltó hatást. Hasonlóképpen, a QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling zajkioltó fejhallgatónak van egy „Éber” üzemmódja, amelyet egyetlen gombnyomással aktiválhat, hogy hallja, mi történik Ön körül.

3. számú probléma: A repüléstől való félelem

Fél a repüléstől? Nincs egyedül. Az Anxiety and Depression Association of America szerint az amerikai lakosság mintegy 20 százaléka annyira fél, hogy inkább nem megy nyaralni, és nem vállal olyan állást, amelyekhez légi utazásra lehet szükség. Ha repülési fóbiája van, azon is segíthet egy zajkioltó fejhallgató. Remekül képesek megteremteni a csendes tér személyes buborékját. Ráadásul a zenét is egészen élethűen adják vissza. E fontos kombináció révén a zajkioltó fejhallgatók nagyszerű választást jelentenek a stresszel küzdő emberek számára. Egy 2019-es cikk szerint a zene „lelassíthatja a szívverést”, és eközben csökkenti a légzésszámot, valamint az érzelmi stressz szintjét. Továbbá, egy 2017-es tanulmányban brit neurológusok szintén arra jutottak, hogy egy adott típusú zene 65 százalékkal csökkentheti a szorongást. Azonosítottak 10 stresszűző dalt is, amelyek a Föld legpihentetőbb dalainak bizonyultak; egy ingyenes Spotify® lejátszási listán, amelyet az Inc.com szerzője, Melanie Curtin állított össze, mind a 10 dalt meg is hallgathatja.

A zene és a természet nem az egyetlen lehetőség. Mivel Bluetooth kapcsolattal rendelkeznek, a Bose zajkioltó fejhallgatói és fülhallgatói segítségével mobil alkalmazásokat is hallgathat, például a Headspace-t, amely légzési gyakorlatokkal vagy akár irányított meditációval segít Önnek.

4. számú probléma: Bajos pihenés

Amikor repülőn ülünk, nem kerülhetik el a figyelmünket a körülöttünk lévő emberek. A pilóta bejelentései. A fedélzeti szolgáltatások. Az egymás után nyíló csipszes zacskók gyengéd zörgése. Az öv becsatolását jelző gomb pittyegése. A fickó, aki kétpercenként feláll, hogy kivegyen valamit a felső tartóból. A fel-le csúszkáló sötétítő az ablakon. Folyton csak fel és le. Beburkolózhatunk egy takaróba, és elbújhatunk egy alvómaszk mögé, de ha komolyan vesszük, hogy megteremtsük a saját személyes oázisunkat a levegőben, semmi nem bizonyulhat hasznosabbnak, mint egy zajkioltó fejhallgató.

De nem csak az a fontos, hogy mely hangokat nem szeretnénk hallani. Az is fontos, hogy mit szeretnénk hallgatni. A Bose Music alkalmazás megkönnyíti a zenelejátszás vezérlését. A repülőn is használható Wi-Fi-n keresztül ráhangolódhatunk a kedvenc zeneszolgáltatónk egy nyugtató állomására. Vagy kiválaszthatunk egy nyugalmat árasztó lejátszási listát a saját zenegyűjteményünkben.

A kényelem szintén kulcsfontosságú. A QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling fejhallgató és a QuietComfort® Earbuds fülhallgató fejlett fülbetét-technológiával készül, amely szilárdan, de finoman a helyén tartja az eszközöket pihenés közben. Mindegy, milyen hosszú is az utunk a levegőben, kényelmetlenség nélkül viselhetjük ezeket.

Ha azonban Ön csak arra vágyik, hogy kiszűrje a kabin valamennyi zaját, és szeretne egészen a landolásig szunyókálni, a Bose Sleepbuds™ II jó választás lehet. Az oldalunkon található más termékekkel ellentétben ez a fejhallgató nem használható zene, filmek vagy podcastok streamelésére. Az aprócska fülhallgató csak nyugtató hangokat játszik le, amelyek álomba ringatnak.

Akárhogyan is szeretné tölteni az idejét a felhők között – szundítva, filmet nézve, vagy csak zenébe merülten pihenve –, a zajkioltó fejhallgatók vagy a zajelfedő fülhallgatók segítenek ebben Önnek.

A termékek rendelkezésre állása országonként eltérő lehet

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

  Már kiválasztotta a maximális számú (4) összehasonlítható terméket.   Elérte a termékek maximális számát (4)   Csak hasonló termékeket hasonlíthat össze.   Csak hasonló termékeket lehet összehasonlítani.
(0)
Válassza ki az összehasonlítandó 2–4 terméket

KAPCSOLÓDÓ TÖRTÉNETEK

Új fejhallgatók, új fülhallgatók, és a hangzás legújabb forradalma.

Vásárlási tippek zajkioltó fejhallgatókhoz

Dolgozzon otthonról, mint a főnök

Használhatók a Bose fejhallgatók utazás alkalmával?

Igen. A Bose fejhallgatók ideális választást jelentenek az út során, mivel képesek kizárni a nem kívánt zajokat, és élvezhetőbb hangélményt nyújtanak.

Mik azok az utazáshoz tervezett fejhallgatók?

Az utazáshoz tervezett fejhallgatók olyan fejhallgatók, amelyeket úgy terveztek, hogy hordozhatók és könnyen használhatók legyenek útközben, akár repülővel, vonattal vagy autóval utazunk.

Milyen jellemzőket kell figyelni az utazáshoz tervezett fejhallgatók esetén?

Az utazó fejhallgatók kiválasztásakor olyan jellemzőket érdemes keresni, mint a zajkioltás, a kényelem, a tartósság, a hosszú akkumulátor-üzemidő és a hordozhatóság.

Hogy működik az utazáshoz tervezett fejhallgatók zajkioltó technológiája?

Az utazó fejhallgatók zajkioltó technológiáját úgy tervezték, hogy kizárja a külső zajokat, a zajos környezetben megkönnyítve a zenehallgatást és a filmnézést.

Vannak beépített mikrofonnal ellátott utazó fejhallgatók telefonhívásokhoz?

Igen. Fejhallgatóink beépített mikrofonnal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a kéz nélküli telefonhívásokat útközben.              

Tölthetők az utazó fejhallgatók útközben is?

Igen. Sok utazáshoz tervezett fejhallgató rendelkezik töltőtokkal, amely útközben is feltölti a fejhallgatót, alkalmassá téve az eszközöket a hosszú utazásokra.

Jó a zajkioltó fejhallgató az utazáshoz?

Igen. Zajkioltó fejhallgatóink ideálisak az utazáshoz, mivel képesek kizárni a repülőgép, a vonat vagy az autó motorjának hangját, megkönnyítve ezzel az alvást vagy a pihenést.

A munkához tervezett zajkioltó fejhallgatók használhatók utazás során?

Igen. A munkához tervezett zajkioltó fejhallgatók gyakran ideális választást jelentenek az utazás során is, mivel képesek kizárni a repülőgép vagy a vonat motorjának hangját.