Futáshoz és edzéshez való fülhallgató vásárlása

Futáshoz és edzéshez való fülhallgató és fejhallgató vásárlása

Három dolgot érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt

Akár az erdei utakon szeret futni, akár a futópadon teszteli erejét, valamiben a legtöbb futó egyetért: zene mindenképpen kell hozzá. Mi természetesen úgy hisszük, hogy a zenénél semmi sem segíti jobban az edzést. De van három másik fontos dolog, amit érdemes megfontolni a futáshoz való fülhallgató megvásárlása előtt, mégpedig az, hogy az eszköz vezetékes vagy vezeték nélküli legyen, milyen legyen az illeszkedése, és milyen akkumulátor-üzemidővel rendelkezzen.

SoundSport vezeték nélküli fejhallgató egy törülközőn, egy bokszkesztyű mellett

Vezetékes fülhallgató vagy valódi vezeték nélküli fülhallgató

Jó pár érv szól a vezetékes fülhallgatók mellett. Először is soha nem kell aggódnia a töltöttség miatt. A vezetékes fülhallgatókat közvetlenül a futópadhoz is csatlakoztathatja, így az edzőteremben is hallgathatja a TV-t.

Ám ha megesett már, hogy egy kézmozdulattal véletlenül kirántotta a fülhallgatót a füléből a vezetéknél fogva, akkor biztosan értékeli a vezeték nélküli technológia előnyeit is. A Bluetooth® technológiának köszönhetően a zenelejátszás nem szakad meg, és a telefonját sem kell elővennie a zsebéből. A legújabb innovációknak köszönhetően pedig a vezetékek hiánya többé nem jár gyengébb hangminőséggel.

Talán eltöprengett már azon, hogy egyes fejhallgatókat miért neveznek vezeték nélkülinek, amikor a fülhallgatókat jól láthatóan vezetékek csatlakoztatják egymáshoz. Ebben az esetben a „vezeték nélküli” azt jelenti, hogy a fejhallgató a hagyományos kábel helyett Bluetooth-kapcsolaton keresztül továbbítja a hangjeleket az eszközről a fülében lévő hangsugárzókra.

A valóban vezeték nélküli in-ear fülhallgatók viszont egyszerűen két fülhallgatóból állnak, amelyek kizárólag az erős és megbízható Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoznak. Az elmúlt néhány évben a valóban vezeték nélküli kategória rendkívül népszerű választássá vált a zenerajongók körében. A SoundSport Free, az első valóban vezeték nélküli in-ear fülhallgatónk 2017-ben jelent meg. Idén két további valóban vezeték nélküli fülhallgatót kínálunk futáshoz: A Bose Sport Earbuds sportfülhallgatót edzésre tervezték, a Bose QuietComfort® Earbuds fülhallgató pedig olyan hatékony zajcsökkentő funkcióval rendelkezik, mint a fejpántos fejhallgatóink.

Illeszkedés

Edzés közben a kényelmes fülhallgatók ugyanolyan fontosak, mint a kényelmes futócipők. És a cipőkhöz hasonlóan arról is jó meggyőződni, hogy a biztosítják a szükséges tartást.

Hiszen semmi sem állítja le gyorsabban az adrenalint, mint amikor le kell lassítania, hogy a fülhallgatót igazgassa. A stabil illeszkedés még elengedhetetlenebbé vált most, hogy az intelligens futópados órák és HIIT edzések ekkora népszerűségre tettek szert.

A futáshoz való fejhallgató sokféle módon illeszkedhet, így a kiválasztásnál érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Gondolja át, hogy a fejhallgató viselése milyen érzés lesz hosszú távon. El fognak mozdulni, ki fogják dörzsölni a bőrét? Ellenőrizze a fejhallgató súlyát is – ha hosszú távon fut, a könnyebb eszköz kényelmesebb érzetet nyújthat.

Mivel az emberek fülének alakja és mérete nagyon eltérő, nagyon fontos, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő fülbetétet. Honnan tudjuk mindezt? Éveken keresztül készítettünk méréseket az emberek belső fülének eltérő méreteiről. Különleges fülbetéteink elkészítéséhez minden így szerzett ismeretünket felhasználtuk. A fülével érintkező minden felület puha szilikonból készül – nem pedig kemény műanyagból –, így a fülhallgató viselése kényelmes marad az edzés teljes időtartama alatt. Az esernyő formájú csúcs arról gondoskodik, hogy a fülhallgató szorosan illeszkedjen a fülkagyló pereme mögé. Az a feladata, hogy stabilan a helyén maradjon, függetlenül attól, hogy mennyit ugrál fel és le. Egyedi formája révén finom szigetelést biztosít a hallójáratban, így a helyén marad, és a hangminőséget is javítja. Fejhallgatóink három különböző nagyságú fülbetétpárral kaphatók (S/M/L méretben), így kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb méretet. Érdekesség: Gyakran előfordul, hogy a bal és a jobb fülbe különböző méretű fülbetét illik.

Bár a Bose minden futáshoz tervezett fülhallgatója innovatív, szárnyas kialakítású fülbetéttel készült, amely többféle méretben is elérhető, van még egy oka annak, amiért a Bose Sport Earbuds sportfülhallgató annyira stabilnak érződik a fülében: a kompakt kialakítás. Habár az új sportfülhallgató a méretét tekintve majdnem ugyanakkora, mint a SoundSport Free, 40%-kal közelebb helyezkedik el a fülhöz. Ezáltal a fülhallgató karcsúbbnak tűnik, ahogy a fejére simul, és a fülében is stabilabban illeszkedik. Ennek az a magyarázata, hogy minél jobban eláll a fülhallgató a fejtől, annál nagyobb nyomást gyakorol a rögzítő szárnyra, és annál kevésbé érződik stabilnak a fülben – még akkor is, ha megfelelően viseli.

Akkumulátor-üzemidő

A zenének tovább kell bírnia, mint az edzésnek.

Az around-ear fejhallgatók gyakran nagyon hosszú akkumulátor-üzemidőt kínálnak, de a legtöbben túl nehézkesnek találják őket a futáshoz. Míg az in-ear sportfejhallgatók mérete kisebb, ám ezek a nagy akkumulátorhoz szükséges hellyel sem rendelkeznek.

Ha a zenéből meríti azt az erőt, amellyel képes meghaladni a saját korlátait, akkor nem hagyhatja, hogy a fejhallgatója még Ön előtt feladja. Ezért figyelje meg, hogy egy töltéssel meddig tart ki használat közben, és milyen könnyen tölthető fel használaton kívül.

A Bose Sport Earbuds sportfülhallgató töltésenként akár öt órányi akkumulátor-üzemidőt biztosít – ez alatt az idő alatt akár egy maratont is lefuthat! És ahogy a futás után Önnek is regenerálódásra van szüksége, a fülhallgatóknak is adjon pihenőidőt a termékhez mellékelt töltőtokban. A teljesen feltöltött töltőtok további két teljes feltöltést, azaz akár 10 óráig tartó működést biztosít.

A SoundSport Free fülhallgató 6 órás üzemidőt nyújt egyetlen feltöltéssel, és a Bose Sport Earbuds sportfülhallgatóhoz hasonlóan a tokból tölthető, amely két további feltöltést (akár további 10 órányi akkumulátor-üzemidőt) biztosít.

Janay Harding egy Bose Sport Earbuds sportfülhallgatót viselve sportolás közben
Bose Sport Earbuds sportfülhallgatót viselő férfi ugrálókötelezés közben

A különböző edzésformák különböző típusú fülhallgatókat igényelnek

Bármilyen edzésformához könnyebben ragaszkodhat, ha egy nagyszerű társ támogatását élvezi. És egyetlen edzőtárs sem megbízhatóbb, mint egy a fejhallgatója.

A termékek rendelkezésre állása országonként eltérő lehet.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

  Már kiválasztotta a maximális számú (4) összehasonlítható terméket.   Elérte a termékek maximális számát (4)   Csak egymáshoz hasonló termékeket hasonlíthat össze.   Csak hasonló termékeket lehet összehasonlítani.

(0)

Válassza ki az összehasonlítandó 2–4 terméket

hu